Lite smått & gott om oss!
Vi som bor på och driver Ekbackens Gård heter Alexandra och André

och har nu varit igång med vårt företag i Valinge sedan Mars 2021. Utöver gården jobbar André

som grävmaskinist och Alexandra på butiken Granngården i Varberg. 


På gården finns nu 2 hästar, 3 katter, ca 850 kycklingar och ett 20-tal utegrisar av den snälla och goda rasen Duroc.

Då lantbruk/ jordbruk ligger oss varmt om hjärtat och möjligheten att köpa lokalproducerad kyckling där man kunde få insyn i verksamheten i princip inte fanns så läste vi in oss under ca ett år på kycklingproduktion och skaffade kontakter när det gäller exempelvis lokalt foder och slakteri.


Hur började detta äventyr då? 

Vi startade vårt företag 2015 i Halmstad då vi lät bygga om Alexandras föräldrars svinhus till kycklingstall. Detta efter att först ha testat ta hem 100 stycken kycklingar som föddes upp i den gamla lekstugan som stod tom på föräldrargården.

När vi hade startat Facebooksidan Ekbackensfågel förstod vi att det inte bara var vi som saknade lokalt producerad kyckling utan folk började beställa av våra kycklinglådor!


2018 kom vi in i en ny fas i livet och fick genom Andres föräldrar möjlighet att ta över en gård i Valinge 8 mil norr om Halmstad. En sån chans kan man bara inte missa! Så efter mycket planering så började jobbet med att riva den befintliga gården och bygga upp vår dröm! I mitten av December 2020 var vi i mål och första kycklingarna flyttade in i stallet den 4 Mars 2021. 


Under byggtiden planterade vi även en hallonodling, massor av sparrisplantor och även saffranskrokus då Alexandra är lite lagom galen i att odla och ville ha något extra att pilla med då grävmaskinsyrket inte riktigt är något för henne.


Varmt välkomna att besöka oss och våra djur !

Vi har fått investeringsstöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling för uppförandet av våra djurstallar.